четвртак, 8. јануар 2015.

Pogodak i promašaj u decembru



Kao i svaki put, dugo sam se dvoumila za glavne aktere ove moje mesečne rubrike. Naravno pobedili su najbolji, ovaj mislim, najgori :)

Potpuni promašaj i totalni fijasko je nova Luxe četka za puder iz kompanije Avon. Prelepi dizajn, linija koja obećava luksuz pa samim tim i kvalitet, ispostavilo se da u ovom slučaju ne idu jedno s drugim. U potrazi sam za savršenim četkama pa u poslednje vreme kupujem sve što mi se učini dobrim. Tako me i ova privukla da je momentalno poručim. Iako sam do sad bila nezadovoljna preparatima iz ove kolekcije, moja upornost me nije sprečila da i dalje tragam za nečim što će mi promeniti mišljenje. Što se mene tiče, traganje se nastavlja. 

Elem, četka je prelepa na izgled. Urađena je od kvalitetne plastike i boja je hladno zlatna. Četka je malo manja nego što sam zamišljala i što je potrebno za nanošenje tečnog pudera. Dlaka je sintetička i previše meka tako da kad je prislonite na lice ona se samo raspline na sve strane. Ukoliko i pokušate da stavite puder, razmazaće se na sve strane i ostaviti bazde i linije po licu. Ako ste entuzijasta kao ja i krenete da kružnim pokretima to isto pokušate, vaš trud će se završiti tako što će se dlake toliko saviti da ćete onim plastičnim delom dodirivati i (ne daj Bože) grebati kožu. Probala sam da stavim kremasto rumenilo ali to je tek Sizifov posao. Nije bilo šanse da se to odradi iole pristojno. Četka nije dovoljno precizna, boja se ne nanosi ravnomerno pa u najboljem slučaju ćete izgledati kao prvi crtež vodenim bojama jednog trogodišnjaka.
Sve u svemu mislim da po ceni od 519 dinara koliko sam je platila ( i to na sniženju), postoje mnogo bolje i jeftinije četke poput Blush ili Cala sa kojim takođe imam iskustva ali na sreću vrlo pozitivna.
Moje potpuno oduševljenje ovog puta dugujem, sasvim slučajno preparatu iste kompanije, Anew serumu za zatezanje lica.

Pravi naziv je Anew ultimate minut lift serum i dolazi u staklenoj bočici od 30ml sa pipetom. Serum je dosta gust i dovoljne su 2-3 kapi da bi se razmazao po licu. Brzo se upija i u bukvalnom smislu posle minut osećate kako vam zateže kožu. Može se koristiti ispod dnevne ili noćne kreme, što sam ja redovno radila i rezultati su fantastični. Koža izgleda glatko, sjajno, pore deluju popunjeno tako da je idealan i kao podloga za lice.

Ono što me u startu oborilo s nogu je to što nakon korišćenja, koža je meka na dodir i  blago biserno sjajna. U kombinaciji sa kremom ovaj serum pruža osećaj dugotrajne hidriranosti. Može se koristiti svakodnevno ili po potrebi. Iako je namenjen za kožu dosta stariju od moje, meni se pokazao odličan. Cena mu je oko 1890 dinara mada se često nalazi na sniženju. Moje preporuke za ovaj serum kao i za celu njihovu Anew liniju preparata.
Koji je vaš pogodak ovog meseca? 

4 коментара:

  1. Odlicno sto sam naletela na ovaj post posto sam planirala da uzmem cetku, jer u katalogu izgleda bas lepo a sad vise nemam nikakvu zelju da je probam :) a Anew preparate nikad nisam gledala a koristim Avonove proizvode godinama, uvek ih preskocim, vezujem ih za stariju dob i za borbu protiv bora i teske kreme ali svakako cu od sad obratiti paznju na to sta nude :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da sam pomogla bar nekom da uzalud ne baci pare...
      A ni ja još nemam problema sa borama ali odavno koristim njihove Anew preparate i stvarno sam prezadovoljna :)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Ne bih baš rekla da umanjuje ali definitivno zateže kožu i čini bore manje vidljivim ;)

      Избриши