понедељак, 16. март 2015.

Tečni puderi do 1000 dinara


Danas vam pišem o mojoj kolekciji pudera ispod 1000 dinara i utiske koje imam o njima. Tri su iz kataloške prodaje, jedan je iz Alexandra a ostala četiri su dostupna u većini drogerija.
Tip moje kože je normalan ka kombinovanoj sa nešto masnijom T zonom u letnjem periodu. Nemam većih problema sa tenom, poneka(d) bubuljica i sitne depigmentacije u toplijem periodu godine. 
Oni koji se redovno šminkaju i koriste pudere svakodnevno znaju koliko su oni potrošna roba. Iz istog razloga ja trenutno posedujem ove iako su mi mnogi drugi na listi želja.
Avon Calming Effects Mattifying Foundation je najnovija mat verzija njihovog popularnog pudera za umirenje osetljive kože. Bočica je staklena sa pumpicom od 30ml i ujedno meni najdraži vid pakovanja. Puder je srednje gust i lako se razmazuje. Pokrivnost mu je takođe srednja ali se lako može nadograditi još jednim slojem. Pruža mat završnicu i sa puderom za setovanje bez problema traje radno vreme. Namenjen je kombinovanoj i masnoj koži pa savetujem da ga zaobiđu osobe sa suvom kožom. Dermatološki je testiran i koža ga lako podnosi. U ponudi je 5 nijansi (moja je Cream) i cena je 930 dinara bez sniženja.
Sledeća je kremasto-puderasta podloga Ideal Flawless iz iste firme koja dolazi u plastičnoj kutijici sa ogledalcem. Ispod podloge se nalazi sunđerasto-gumirani aplikator koji se može koristiti suv ili vlažan. Podloga je gusta i kremasta i u dodiru sa kožom se topi i pretvara u puder. Pruža blagu pokrivenost. Idealan za dnevnu varijantu ukoliko vam nije potrebna jaka šminka. Setovan sa puderom u kamenu traje par sati. Moj je u nijansi Natural Beige i potpuno se stapa sa bojom kože. Trenutno je na sniženju od 399 dinara dok mu je regularna cena 1050din. Zapremina je prilično mala, samo 9gr.
Rimmel Wake Me Up je puder za kojim najčešće posežem. Upakovan je u staklenu bočicu sa pumpicom od 30ml. Miris mu je intenzivno cvetni ali pri nanošenju brzo ispari. Tekstura mu je gusta i vrlo kremasta i dovoljna je jedna pumpica za nanošenje. Izuzetno je hidratantan i idealan za osobe sa suvom i normalnom kožom. Pokrivenost je odlična i sa dva sloja ovog pudera dobije se potpuna a da na licu to ne izgleda ni malo veštački. Sadrži sitne zlatne čestice koje nisu napadne već se vide isključivo prilikom prelamanja svetlosti. Daje sjajnu završnicu i trajnost mu je 5-6 sati. Moj je u nijansi True Nude i na sniženju je koštao 970 dinara.
Maybelline Super Stay Better Skin (nijansa 021 nude) je nanjnoviji u prikazanoj družini i samim tim najmanje korišćen. Pakovanje takođe higijensko sa pumpicom, mililitraža standardna od 30ml. Namenjen koži sa nepravilnostima, naziv obećava poboljšanje tokom dugotrajnijeg korišćenja. Ja nisam primetila nikakve promene, ni na bolje ni na gore.  Tekstura je nešto ređa i suvlja od gore pomenutog Rimmelovog kolege pa se samim tim i teže razmazuje. Pokrivenost je osrednja ka blagoj ali se lako nadograđuje. Mišljenja sam da je i ovo puder namenjen isključivo kombinovanoj i masnoj koži jer matiran sa puderom u prahu ili kamenu traje 5-6 sati. Sadrži zaštitni faktor 20 i cena mu je oko 700 dinara.

Nyx Stay Matte But Not Flat tečni puder iz Alexandra, dolazi u plastičnom pakovanju od 35ml. Formula je bez ulja, na bazi vode obogaćena mineralima. Tektura je prilično tečna za pudere sa mat efektom. Moja boja je Medium Beige sa narandzastim podtonom i koristiću ga na leto kad malo pocrnim. Za zimski ten mi je totalno neupotrebljiv. Dva sloja su potrebna za potpunu pokrivenost, lako se blenda i na licu deluje prirodno. Ovo je jedini puder u mojoj skromnoj kolekciji koji bi odgovarao svakom tipu kože. Sa puderom za setovanje traje čitav dan bez potrebe za korekcijom. Možete birati jednu od 16 nijansi po ceni od 787 dinara.
Veliko iznenađenje (pozitivno, naravno) su mi Aura puderi, kao i sva njihova šminka uostalom. Cover Me je vodootporni puder koji daje potpunu pokrivenost u samo jednom nanošenju. Tekstura mu je kremasta i gusta i mala količina je potrebna za lako razmazivanje. Prekriva sve od bubuljica preko ožiljaka do starčkih pega! Odličan je za večernju šminku i ukoliko vam treba šminka za neki poseban događaj bez čestog popravljanja. Obavezno prethodno nanesite prajmer jer će vam na taj način trajati dok ne poželite da ga skinete. Idealan je za normalnu ka kombinovanoj koži mada mislim da ih i masnokošci mogu slobodno svrstati u favorite. Pošto je vodootporan, skidajte ga nešto jačim sredstvima poput micelarne vode. Plastična tubica je od 30 ml i cena je oko 600 dinara.
I poslednja dva pudera su s razlogom na zadnjem mestu. Max Factor Second Skin puder u boji Caramel je pretaman za mene i nikada do sad ga nisam koristila samog. Uglavnom ga mešam sa puderom pored Avon Luxe u boji Natural Glamour . Ova kombinacija u razmeri 2:1 (u korist Luxa) daje optimalnu boju i laganu pokrivenost. Generalno nisam bila zadovoljna ovim Avonovim luksuznim puderom ali u ovom mixu dolaze u obzir za dnevnu varijantu kada sam u žurbi ili mi je potrebna lagana dnevna šminka. Cena im je oko 900 dinara na sniženju i oba su u zapremini od po 30ml.

Koji su vaši favoriti u kategoriji pudera do 1000 dinara?

6 коментара:

  1. Cover me mi je odličan a najviše volim MF face finity i on bude nekad na sniženju do 1000 din :).

    ОдговориИзбриши
  2. Trenutno koristim ovaj calming effects matt :D super mi je,jer volim prirodni look a sreća nemmam na licu problema,jedino mi puder treba da mi ujednači ten :D Probat ću neke od ovih,jer mi je koža mješovita kao i kod tebe :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nyx i BS su nešto laganiji puderi za mešoviti tip kože koji možeš opušteno da nosiš i po danu ;)

      Избриши
  3. Анониман21. март 2015. 21:34

    Kakav divan post, uzivala sam citajuci ga :) Imam Calming Effects ali onaj stari, i mojoj mesovitoj kozi bas odgovara, odlican je puder. Od Rimmela imam i volim Match Perfection, jeste hidratantniji ali mi prija, samo ga treba dobro izblendati.Avonov Luxe sam probala preko testera, nije neki utisak ostavio mada nije ni toliko los. Mislim da cu Cover Me kupiti pre ili kasnije, iako nisam ljubitelj full prekrivanja volela bih da imam i takav u svojoj kolekciji (mada mi je miris bio oduran u radnji). Dugo mi je omiljen bio Rimmelov 25hrs Lasting Finish, nisam mu nasla ravnog dosad :) Mozda bi mogla ovaj tip posta da napises i za druge proizvode, npr maskare, olovke za oci i slicno ? Ovo je samo predlog naravno :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Kristina na pohvalama i na sugestiji za post o maskarama;)
      Definitivno ću ga spremiti;)

      Избриши