понедељак, 10. новембар 2014.

Kozmetika za bebe i (buduće) mame


Svemoguće industrije parfema iz godine u godinu napreduju. Svi se takmiče da naprave što bolji parfem, utrkuju se za novom jedinstvenom notom, tragaju za magičnim sastojkom, idu toliko daleko da su napravili čak i parfeme sa mirisom dragocene nam životne tečnosti. Borba je ljuta i neprestana. Milionima se plaćaju nosevi koji ih stvaraju ali još nikome nije pošlo za rukom da napravi parfem sa mirisom bebine kože. Cenim da bi to bio najprodavaniji parfem ikada...

Dok se to ne desi, na raspolaganju nam je neka druga vrsta industrije. Dobro poznata kozmetika za bebe.


Sigurna sam da i vi koji nemate male anđelčiće kupujete ove divne, nežne note i maštate da vam koža bude kao bebina (da ne kažem guza).

Predstavljam vam preparate koje redovno ili s vremena na vreme malo ukradem od dece.
Sudocrem je fenomenalna krema za celu porodicu. Koristi se za zaštitu kože, za kožu sa ekcemom, aknama i dekubitisom, za opekotine, kod povreda...Ja je uglavnom koistim da umirim kožu posle depilacije ili kad mi se na licu pojave sitne bubuljice. Dovoljno je da se tanak sloj utrlja u kožu i problem je rešen.
Becollino je domaći brend koji se od skoro pojavio na našem tržištu. Proizvodi ga Dahlia i sve što sam od njih koristila je zadovoljilo moje kriterijume. Ova krema je ultra hranljiva, umiruje suvu kožu i crvenilo.  Sadrži ulje nevena i bisabolola koji smiruju ekcem i ubrzavaju zarastanje kože. Koristim je za negu suvih delova kao sto su laktovi, kolena, noge i stopala.
Pavlovićevu mast i Pantenol neću posebno predstavljati jer su svima dobro poznati. Ruke, nokti, vrat i grudi su redovni uživaoci ovih blaga.
Zaštitnu kremu od Seba-meda najređe koristim iako je odlična. Ponekad priuštim licu odmor i častim ga ovom blagom kremicom. Inače krema je specijalno formulisana za lice.
Weleda krema sa prirodnim i čistim uljem nevena mi uglavnom stoji pored kreveta. Pred spavanje bogato je namažem i navučem pamučne rukavice za dubinski tretman suve kože ruku i zanoktica.
Sprej za raščešljavanje iz Avona miriše voćkasto i zato ga s vremena na vreme prsnem. Osveži kosu i blago je namiriše sočnim breskvicama. 
Mixa micelarni šampon sam koristila uglavnom leti kad kosu perem svakodnevno. Ne iritira oči, fino opere i može poslužiti čak i kao gel za umivanje pod tušem. 
Becollino šampon je nov i nenačet i jedino što vam mogu reći je da miriše na kamilicu i lavandu,mmmmm....
Johnson's baby ulje ili bilo koje drugo, je odlično sredstvo za skidanje šminke posebno za regiju oko očiju. Takođe ga utrljam u vlažnu kožu posle tuširanja i blago utapkam peškirom.
Nivea i Kosili puderi za bebe smiruju iritacije, neguju i hrane kožu. Leti su saveznici u borbi protiv znojenja a zimi u smirivanju iritacija posle depilacije. Ponekad se zaprašim cela, navučem pidzamu i skuvam kakao za potpuni ugođaj!
Sledeće tri stavke su potrošna roba u našoj kući i svakodnevno se koriste.
Mixa umirujuća voda za čišćenje bez ispiranja je blaga tečnost obogaćena glicerinom kojom možete čistiti lice i telo. Perfektno otklanja nepravilnosti nastale neuspelim potezima ajlajnera, preslikanu maskaru na kapcima ili neravnomerno iscrtanu olovku za usne.
I kao šlag na tortu ostavila sam ovaj par koji ljubomorno čuvam i koristim samo ja.
Gel za tuširanje i losion za telo od Avona iz njihove lilitirane kolekcije za bebe. Ako se ikad ponovo vrate u prodaju, naručiću po kutiju i jednog i drugog jer je ovaj miris nešto najlepše što možete da zamislite. Puderasto, čisto, nežno, bajkovito su samo reči kojim bih i pokušala da opišem ovu čaroliju od mirisa.
Gel za tuširanje savršeno peni a lagani losion se brzo upija u kožu i obavija vas ovim predivnim mirisom. Posteljina i pidzama danima mirišu na ovu kombinaciju. 
Možda sam nešto i izostavila ali ovo su preparati koje ja preporučujem kako bebama tako i (budućim) mamama.

Koji baby proizvod vi koristite?






2 коментара: