субота, 30. мај 2015.

MUST HAVE: Ulje za bebe i sve njegove namene


Ulje za bebe je posebno napravljen i dermatološki testiran preparat specijalno formulisan za negu ovih nežnih malenih bića. Pored toga što neguje delikatnu dečiju kožu, mogu ga koristiti i odrasli.

Naneseno na mokru kožu posle tuširanja zadržavaju i do 10 puta više vlažnosti u poređenju sa običnim losionima za telo. Blagi bebi miris nema kome ne prija tako da ga i mame vrlo rado koriste (češće nego bebe bar po sopstvenom iskustvu). Evo nekoliko manje ili više poznatih namena koje i sama vrlo često praktikujem. 

Ukoliko nemate ulje za tuširanje u svojoj tuš kabini, probajte ovaj metod. Očistite telo omiljenim gelom ili sapunom, zatim se istrljajte uljem za bebe i višak vode jednostavno utapkajte peškirom. Zaboravite za mackanje, neće vam biti potrebno!
Pored pomenutog tretmana u kadi, najčešće ga još koristim i kao sredstvo za skidanje kompletne šminke sa lica. Na vatu ili tufer nanesem ulje (ne štedeći na količini) i umasiram na celo lice. Skida čak i vodootpornu i dugotrajnu šminku. Odlično je ukoliko imate suvu kožu jer ne isušuje dodatno.
Naneseno na suve krajeve kose deluje poput hranljivog tretmana a ukoliko imate vremena možete ga pomešati sa kašikom meda, jednim žumancetom i par kapi limunovog soka, naneti na suvu kosu i ostaviti najmanje 2 sata. Na ovaj način nahranićete suvu kosu i vratiti joj izgubljeni sjaj.  

Takođe ga možete koristiti i kao dodatak u kupku za manikir ili pedikir. U činiju (ili lavor) pored sode bikarbone, isceđenog limuna ili morske soli (ko šta više voli!) sipajte malo ovog ulja za hidriranje i ishranu suvih delova kao što su zanoktice, pete i dr.
Ukoliko ste ostali bez pene za brijanje ovaj mališan će i tu uskočiti u pomoć. Na suvu kožu utrljajte ulje, sačekajte par trenutaka da dlačice omekšaju i obrijte noge kao i obično. Ovako ćete izbeći uobičajne iritacije i isušenu kožu.
Pomešajte ga sa bilo kojom kremom i dodatno negujte suve delove tela poput laktova, kolena, stopala i sl.

Da li i vi koristite ulje za bebe i imate li još neki predlog za korišćenje?
Pozdrav!

4 коментара:

  1. I ja koristim ovo ulje poslije tusiranja, ali najvise volim ono sa ljubicastim cepom, ono mi najljepse mirise :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam mnoga ulja raznih proizvodjaca ali jedino to nisam, moram se popraviti :)

      Избриши
  2. Nisam do sad kupovala ulja za bebe, ali vidim da ću pazariti jedno iako sam daleko od toga da imam bebu :P

    ОдговориИзбриши